Kärlek – hur fan gör man? – Bob Hansson

Jag tror det blev en bok för dom som vet att kärleken är enkel, men tvåsamheten besvärlig. För dom som bara hade tänkt sig att älska lite – men som plötsligt finner sig skrika fula ord vid diskbänken. En bok som vill vara som en lovsång till alla som mitt ibland parkett och blomvaser har svikits eller svikit – men som mot alla odds vill säga JA igen. För när det kommer till kärlek vet jag inte riktigt hur man gör, alltså har jag frågat.

Kommentar:
Kärlek – hur fan gör man? innehåller tio intervjuer, eller interljuver som Bob Hansson skriver det. Han har träffat ett antal personer och samtalat med dem om hur de ser på kärlek, relationer och tvåsamhet. Det är KG Hammar, Olle Waller, Karin Möller, Stefan Sundström, Gitte och Thomas Trobe, Emma Hamberg, Jakob Samuel, Pernilla Glaser, Thomas Di Leva samt Johan och Anna Olofsson. Här finns också Bobs egna tankar, ordförklaringar och dikter.

Jag gillar Bob Hansson, tycker han verkar vara en skön typ, precis en sån man skulle vilja sitta och prata med i flera timmar och bli inspirerad av, och den här boken är en skön bok. Den går snabbt att läsa, men det är också en bok att gå tillbaka till och hitta kloka små saker. Det är en bok man inte behöver läsa i ett svep heller, utan det går bra att bläddra och läsa någon intervju åt gången. Kort och gott en skön, liten pärla.

Fakta:
Förlag: Månpocket
Antal sidor: 297
Utgivningsår: 2009
Första meningen: Den här boken vill vara en lovsång till alla som försökt, försöker och kommer att försöka att leva bredvid en annan människa.