Vi köpte ett zoo – Benjamin Mee

Vi köpte ett zoo är den sanna historien om journalisten Benjamin Mee, vars liv förändras drastiskt när han köper ett fallfärdigt zoo på den engelska landsbygden. Benjamin är nu inte bara familjefar: han har dessutom ansvaret för tvåhundra vilda djur.

Så drabbas familjen av en tragedi – hustrun Katherine visar sig ha en svår hjärntumör. När Benjamin inte jagar efter förrymda djur måste han därför ägna all tid åt Katherine, vars tillstånd försämras snabbt.

Kommentar:
Är det inte innerst inne allas dröm att äga en djurpark, att få leva nära vilda djur och samtidigt göra en insats att rädda djurarter på ”Röda listan” från att bli utrotningshotade? Det är i varje fall min, och en dröm jag delar med Benjamin Mee. Han har förverkligat sin dröm, och hans bok är inspirerande. Inte bara det att han ser till att uppfylla sin dröm, jag beundrar också hans mod och hans sätt att tackla motgångar.

Han är inte ensam om att köpa djurparken, utan gör det tillsammans med sin familj, syskon och mamma. Att hans gamla mamma vågar satsa sitt arv efter maken på det här riskprojektet är också det beundransvärt. Den här boken innehåller såväl humor som sorg, men det går en värme genom hela berättelsen. En helt fantastiskt galen historia, men fullkomligt underbar! Läs den och bli inspirerade!

Fakta:
Förlag: Forum Bokförlag
Antal sidor: 212
Utgivningsår: 2009
Första meningen: Första gången mamma och jag kom till Dartmoor Wildlife Park i Devon som de nya ägarna var vid sextiden på kvällen den 20 oktober 2006.