Släpp inte taget – Harlan Coben

Tia och Mike Baye är oroliga för sin sextonårige son Adam. Hans bästa kompis Spencer har tagit livet av sig, och sedan dess har Adam tillbringat all tid framför datorn. Föräldrarna känner sig tvungna att spionera på sonen, och låter installera ett avancerat övervakningsprogram på hans dator. Några dagar senare får Adam ett märkligt meddelande. Strax därefter försvinner han spårlöst.

Samtidigt pågår en jakt på en misstänkt seriemördare i trakten. Polisen är förövaren på spåren, men ingen vågar tänka på att det kan finnas ett samband med Adams försvinnande.

Kommentar:
Ska man verkligen kontrollera sina barn? Och hur långt får man gå? Det är något som varje förälder funderar på, och det är svårt att säga vad som är rätt och vad som är fel. Kontroll kanske stjälper snarare än hjälper. Och man kan inte kontrollera allting, man kan inte kontrollera slumpen, hur gärna man än vill.

Det här är en riktigt spännande bok, och spänningen hålls vid liv ända till sista sidan. Jag läste ut boken på en förmiddag, det var stört omöjligt att lägga den ifrån sig. Den är välskriven, och riktigt smart uppbyggd. Handlingen består av flera parallella händelser som skickligt vävs samman, och som läsare vet man inte riktigt hur historien kommer att utveckla sig från sida till sida. Andlöst spännande och väl värd att läsa!

Fakta:
Förlag: Forum Bokförlag
Antal sidor: 362
Utgivningsår: 2009
Första meningen: Marianne satt med sin tredje tequila och förundrade sig över sin gränslösa förmåga att förstöra allt som var bra i hennes patetiska liv när mannen bredvid henne ropade: "Hör du gullet, kreationism och evolution är fullkomligt förenliga."