I en annan del av Bromma – Martina Haag

Mitt liv har blivit lite rörigt på sista tiden. Varför ligger jag obekvämt på barr och blåbärsris och små stenhårda kottar och spionerar på min egen familj i kikare? Varför dyker Lars Adaktussons rödblonda huvud upp så fort jag sätter på teven? Vad hände med min koll på band och musik? Jag vet inte ens vem det är som är själva Kent av alla killarna i popgruppen Kent.

Sju år har gått sedan Bella fick sparken från Dramaten. Nu är hon gift och har fått två pojkar med den framgångsrika tevestjärnan Matte. Själv jobbar hon i receptionen på TV4 och undrar vart hennes liv och drömmar tog vägen. Blev det inte mer än såhär?

Matte tror att Bella har åkt på semesterresan som han så omtänksamt har köpt till henne. Bella tror att Matte är på landet och har sommarlov med pojkarna. Det visar sig att båda två har helt andra planer.

Kommentar:
Underbara Martina Haag är tillbaka, med uppföljaren till Underbar och älskad av alla. Det här är en charmig historia, och det är nära till skratt hela tiden. Det är späckat med dråpliga scener, och jag gillar Bellas ironiskt bittra sätt. Den är också lättläst, jag läste ut den på en tvåtimmars bilresa. Den hade gärna kunnat vara lite tjockare.

Jag tycker inte att hela storyn är trovärdig, slutet spårar iväg en del, men det spelar inte så stor roll. Det är väldigt underhållande. Hela tiden.

När kommer nästa bok? Snart hoppas jag! Martina skulle gärna få spotta ur sig såna här små härligt roliga guldkorn på löpande band. Hon får det ju att verka så enkelt…

Fakta:
Förlag: Pocketförlaget
Antal sidor: 204
Utgivningsår: 2009
Första meningen: Stora strålkastare lyser upp kvällshimlen och regndropparna som faller på paljetter, päls och siden.