Aldrig fucka upp – Jens Lapidus

Förlag: Wahlström & Widstrand
Antal sidor: 504
Utgivningsår: 2008

Det finns bara en väg framåt. Alla hinder röjs undan snabbt och skoningslöst. Sån är lagen i Stockholms undre värld, en lag som stiftats av bossarnas boss, Radovan Kranjic. Och vill man komma upp sig måste man hedra mister R.

Thomas Andrén är snuten som går till motattack mot hela systemet. Mahmud al-Askari är förortssnubben som vill diktera villkoren för sitt eget liv- Niklas Brogren är legosoldaten som startar sitt eget personliga krig mot samhället. Alla tre blir indragna i Radovans gravitationsfält, den mörka delen av staden: Stockholm Noir. Här är inget omöjligt, här är allt till salu – men priset kan bli högt, allt för högt.

Kommentar:
Jag var en stor fan av Snabba cash, och den här uppföljaren är minst lika vass. Det är spänning, högt tempo och en trovärdig skildring av Stockholms undre värld. I likhet med Snabba Cash så är det tre huvudpersoner vars separata historier man följer. Till slut korsas deras vägar och det leder till en oundviklig brutal upplösning.

Jag gillar Lapidus sätt att skriva, det är rappt, mycket slang och jargong. Om jag har någon kritik att rikta mot boken är kanske att den innehåller lite väl mycket – allt ifrån Palmemordet till kvinnomisshandel vävs in. Men trots det är det en mycket bra bok, och en uppföljare som håller lika hög klass som den första. Omöjlig att lägga ifrån sig!