Är det någon där? – Marian Keyes

Förlag: Norstedts Förlag
Antal sidor: 556
Utgivningsår: 2007

Anna Walsh är ett vrak i allas ögon. Fysiskt nedbruten och känslomässigt omskakad. Hon ligger på soffan hemma hos mor och far i Dublin med bara en sak i huvudet: hon måste tillbaka till New York. New York betyder allt: hennes lägenhet, Det Mest Fantastiska Jobbet Av Alla och utöver det, det mest betydelsefulla, hennes man, Aidan. Men inget är längre enkelt i Annas liv.

Det är inte bara de fysiska och själsliga ärren som gör återkomsten till Manhattan komplicerad utan också det faktum att Aidan verkar ha försvunnit. Är det dags för Anna att gå vidare – är det över huvud taget möjligt? Frågorna hopar sig, men en brokig skara av olycksbröder – och systrar – två födslar och ett helknäppt bröllop tycks kunna hjälpa henne att hitta svaren, som kan förändra hennes liv.

Kommentar:
Det här är högklassig chick-lit! Jag har inte läst Marian Keyes förut (med undantag av När Lucy Sullivan skulle gifta sig och det var så länge sen så den minns jag inte) och jag kan inte förstå att jag kunnat missa henne när hela världen tycks älska hennes böcker. Nåväl, jag har mycket härlig läsning framför mig om resten av böckerna om systrarna Walsh håller samma stil.

Bitterljuv, står det på omslaget och det stämmer verkligen, här blandas skratt och tårar om vartannat. Det är lättsmält och allvarligt, sorg och glädje, liv och död på samma gång. Extra bra är det att den är så tjock också, det är en historia som räcker ett bra tag även om man sträckläser.