Efterlyses: Boktips för 7-årig kille?

Vad vill en 7-årig kille läsa? Varför är det så svårt att hitta en bok som väcker hans intresse? Han är inte så bra på att läsa själv, så antingen måste det vara en superenkel bok eller så en högläsningsbok som han verkligen fastnar för.

Faktaböcker är det som funkat bäst hittills, där man kan läsa en sida eller två som inte alls hänger ihop, men jag vill att han ska hitta en bok som uppslukar honom totalt så han bara vill ha mer och mer.

Sune gillar han inte så mycket, Astrid Lindgren går inte alls hem, och jag har märkt att jag ofta väljer böcker som jag själv gillar och tror att han ska göra det han också, men jag kanske inte har så mycket gemensamt med en 7-årig kille och så blir vi båda besvikna. Välja böcker själv vill han inte göra, eftersom han tycker böcker är ganska trista. Förutom faktaböcker då. (Undrar om han är min son egentligen?)

Så kom igen och ge ert bästa boktips som får min son att ändra uppfattning och dras in i bokens magiska värld!