Utmaning: Hur bygger ni upp er boksamling?

Amoroso ställer följande frågor på sin blogg:

– Vad består er boksamling av och hur fungerar det att kompromissa ?
– Finns det någon strategi i hur ni bygger upp er boksamling och har den ändrats utmed åren?

Jag är sån att jag MÅSTE äga mina böcker, jag lånar nästan aldrig utan köper det jag vill läsa. Detta habegär och läsbegär har eskalerat med åren, vilket leder till trängsel på bokhyllorna. Jag kan inte heller göra mig av med mina böcker, de flesta betyder ju något. Jag tvivlar på att jag någonsin mer kommer att läsa mina Sidney Sheldon exemeplvis, men jag har så svårt att göra mig av med dom. De är ju mina vänner… bara att vi inte umgås längre… 

Pocket har jag börjat köpa och läsa först de senaste åren, och jag har särskilda hyllor för pocketböcker, och särskilda för de inbundna. Hittar jag en kanonbok på pocket så händer det att jag köper den även som inbunden om jag hittar den till ett bra pris.

Till största delen består samlingen av inbunden skönlitteratur, allt ifrån klassiker till tantsnusk, reportageböcker och verklighetsskildringar, men några hyllplan är faktaböcker.

Jag har turen att ha en man som inte är lika boktok som jag, de få böcker han har som är hans egna bor i en kartong i arbetsrummet… Annars läser han gärna mina böcker, då vi till viss del har samma smak.