Projekt Lotta: Bra gissat Lotta!

Jag snubblade över ”Bra gissat Lotta!”, nummer 11 i raden av dom 47 böckerna, och eftersom den fattas i min samling så köpte jag den. För 5 kr, som hittat! Den fick mig också att väcka liv i min Lotta-samling som legat på is några år, så jag satte mig ner och gick igenom hur många som fattas innan samlingen är komplett.  9 böcker – nu ska jag leta på allvar.

Den här boken har jag aldrig ens läst förut och det kliar i fingrarna att få börja läsa den. Men jag ska hålla mig tills jag har alla 47 böckerna i min hylla, sen ska jag läsa dem rakt igenom från början till slut.

För den som inte läst Lotta-böckerna kan jag varmt rekommendera dem! Det var mina favoritböcker som barn och ung tonåring, men dom håller att läsas även som vuxen. Man får resa tillbaka till det snälla, oskuldsfulla Sverige och bara drömma sig bort och leva Lotta Månssons liv, fullt med fadäser och roliga händelser. Slarvig och hoppsig och betydligt lättare att identifiera sig med än andra ”hjältinnor” som Kitty.