Livets aviga och räta – Kate Jacobs

Förlag: Pocketförlaget
Antal sidor: 368
Utgivningsår: 2008

Fredagskvällarna i de flotta kvarteren på Manhattan är till för att sticka och skvallra. I garnaffären Walker & Dotter träffas Anita som mist sin man, Peri som lämnat juridikstudierna för att designa väskor, förlagsredaktören K.C. som letar nytt jobb, Lucie som pliktskyldigt stickar en herrtröja utan att veta vem hon ska ge den till. Och så Georgia, ensamstående mamma till tonårsdottern Dakota och den drivande kvinnan bakom garnaffären.

När vardagen trasslar till sig och livet tar en oväntad vändning upptäcker Georgia betydelsen av att ha vänner som stöttar och ställer upp när det behövs. Och det är inte bara hennes liv som kommer att påverkas av fredagskvällarna på Walker & Dotter

Kommentar:
De tre första fjärdelarna av boken var bara mysiga och härligt "New York-iga", jag blev  sugen på att börja sticka, såg Julia Roberts framför mig som huvudrollsinnehavaren Georgia (hon har köpt filmrättigheterna och boken blir film 2010). Men sista fjärdedelen av boken snyftade jag och snorade mig igenom och tyckte det var ganska jobbigt att läsa. Jag önskar att slutet hade varit annorlunda.

Sammantaget är det en mysig historia, om stickning och kvinnlig vänskap, om moderskap, om kärlek och hela boken genomsyras av värme. Boken är välskriven, karaktärerna färgstarka och man tycker om dem allihopa.

Jag är säker på att det här kommer att bli en härlig snyftare på bioduken. Det kommer också en uppföljare på boken senare i höst, och den kommer jag absolut att läsa. Men jag väntar nog på den svenska översättningen. Kanske kan börja sticka lite medans jag väntar…