Vi som hade alla rätt – Kristina Thulin & Jenny Östergren

Cecilia är framgångsrik programledare på Sveriges största kommersiella tv-kanal och lever för bekräftelsen det innebär att synas i rutan. Minna är hårdför fotograf på samma station och gör sitt bästa för att sätta alla hon kan på plats. En gång var de vännerna som skulle förändra världen ihop, numera har de inte mycket mer gemensamt än avsändaren på lönekuvertet.

Cecilia kämpar för att leva upp till bilden av superkvinnan som möter henne från de glassiga tidningsomslag hon ständigt pryder. I själva verket lever hon i ett kackigt äktenskap, och tröstar sig med en synnerligen olämplig älskare. Minna är en frånskild solitär som gärna framhäver sin självständighet men ändå inte kan låta bli att styra upp sitt ex.

När Cecilias karriär och familjeliv går åt helvete korsas deras vägar. Sveriges snyggaste minister ska granskas – ett uppdrag som inte blir lättare av att de tvingas samarbeta med redaktionens mest nitiske vikarie.

Kommentar:
Det här är en underhållande historia, en undergångsroman kallas den för på framsidan och det säger ju en del. Istället för ”feel-good” blir det lite mer av ”feel-bad”, men det gör den inte mindre underhållande. Det är fortfarande en lättsam bok trots att den tar upp ganska jobbiga saker.

Kris i äktenskapet, svårigheterna att kombinera karriär och familj, den tuffa och ytliga mediebranschen är några av de motgångar som huvudpersonen Cissi möter, och de skildras på ett trovärdigt – om än lite klyschigt – sätt. Jag tyckte mycket om den här boken och skulle gärna läsa en fortsättning.

Fakta:
Förlag: Bonnier Pocket
Antal sidor: 407
Utgivningsår: 2008
Första meningen: – En flaska till av det här, tack.