Mossvikenfruar – Chansen – Emma Hamberg

Förlag: Albert Bonniers Förlag
Utgivningsår: 2005
Antal sidor: 349

Om du var jag (men det är du inte, o lyckliga människa…), men om du var jag, om du levt lyckligt gift (eller ja, nästan helt lyckligt i alla fall) med din fina man i massor av år. Om du älskat honom ända sedan nian. Om du ätit allt från kall ravioli till oxfilé med honom. Om du älskat med honom i allt från studentlyor till nybyggd villa ("älskat" låter väl lite för stort och vackert kanske, legat med låter bättre.)
Om du var en medelmåtta som aldrig vågade färga ögonbrynen riktigt svarta eller ha andra mönster än ränder på tröjorna.
Om du kanske inte hade så mycket att göra mer än att just vara tillsammans med din man och glädjas med honom när han fått riktigt bra provision från Mossvikens El & Tv.
Om du hittade en fotorulle i hans jackficka som visade sig innehålla foton (ja, vad annars?), foton på din älskade i armarna på en annan. Och inte bara i hennes armar förresten.
Om du var jag (stackars lilla du i såna fall). Vad skulle du göra då?
A. Älska, glömma och förlåta.
B. Älska, glömma och förbli evigt bitter.
C. Finns det något tredje alternativ?

Kommentar:
Emma Hamberg har alltid varit en favorit, sedan hennes seriestrippar med "Singel i stan" så jag hade höga förväntningar på denna bok. Dom infriades med råge. Boken är rolig, underhållande, och otroligt snygg med sitt röda sammetsomslag. Den pryder sin plats i bokyhyllan bara för den skull. (Köp alltså inte pocketvarianten.) Verklighetstrogen? Nja. Förutsägbar? Ganska. Men det gör inget, den fyller sitt syfte, jag sträckläste och gillade den!