Stella & Sebastian – Jenny Leeb

Stella och Sebastian har varit ett par i åratal. De är det perfekta paret, som gjorda för varandra. Tror de i alla fall. När det blir tal som husköp och förlovning börjar Sebastian komma med en massa skumma bortförklaringar. Och mitt i allt trampar Stella snett på skivbolaget där hon jobbar. På en fest ”råkar” hon vara otrogen med en artist som hon har hand om… Hoppsan – både privat och professionellt.

Stella flyttar ut och återupptar livet som singel i storstan. Hon hänger med sina vänner på barerna runt Stureplan i Stockholm och fortsätter sin tacksamt okomplicerade romans. Trots snedsteget är hon och Sebastian dessutom fortfarande bästa vänner. Baksmällorna är många, men Stella njuter av la dolce vita.

Men så händer det oundvikliga: Sebastian träffar Anna och känner sig redo att inleda en seriös relation. Stella reagerar inte riktigt som Sebastian hade trott. Och för den delen reagerar Stella inte riktigt som hon själv hade trott heller…

Kommentar:
En underhållande bok i samma stil som Denise Rudberg (fast inte lika bra som Rudbergs böcker). Handlingen är ganska förutsägbar, men det är den ju å andra sidan oftast när det gäller böcker i denna genre. Den gör inget bestående intryck, men den är roande och passar perfekt för en regnig dag.

Fakta:
Förlag: Pocketförlaget
Antal sidor: 335
Utgivningsår: 2008