Brunstkalendern

Författare: Emma Hamberg
Förlag: Albert Bonniers Förlag
Antal sidor: 416
Utgivningsår: 2007

I Brunstkalendern får vi möta singeln Marie 41, en blasé barchef som jonglerar med whiskey och håriga karlar till dundret av Iron Maiden, den barnträngtande it-miljonären Åsa 37, med stor ekande lägenhet och lika ekande mage, och Lena 34 som försöker fixa en överarbetande man, 7 kaniner, en hund, tre katter och fyra ungar. Livet har inte blivit som de tänkt sig och de tre systrarna är alla på gränsen till livets härdsmälta. 
När livet gör en av sina sorgliga vändningar svingas systrarna motvilligt ut ur sin skavande vardag. Deras barndomshem, den stora mjölkgården, råmar efter hjälp. Det är en navelsträng de alla med glädje har klippt av för länge sen, men nu måste de tillbaka.  Förtvivlat tvingas de ta ansvar för sin bakgrund, ställa upp för sina systrar och göra nya livsval. 
Men kan den gemensamma mardrömmen egentligen vara svaret på systrarnas livsgåtor i en fet flugsmäll?

Kommentar:
Brunstkalendern är en varm och mysig bok som man mår bra av. Jag tycker den är ännu bättre än "Mossvikenfruar – Chansen". Boken handlar om allvarliga ämnen, men allt skildras med humor och glimten i ögat. Det är en sådan bok som man läser ut på en kväll för att man inte kan lägga den ifrån sig. Jag hoppas verkligen det kommer en uppföljare, jag vill läsa mer om systrarnas fortsatta öden.