Jenny S – Denise Rudberg

Förlag: Albert Bonniers Förlag
Antal sidor: 405
Utgivningsår: 2005

Jenny lever lycklig med sin pojkvän och trivs med jobbet på banken i lilla Habo utanför Jönköping. Efter en trasslig uppväxt har hon inte längre någon kontakt med sina föräldrar. Jocke och deras liv tillsammans är allt hon har.

När Jocke i ett brev lämnar Jenny och hon dessutom upptäcker att han har ett förhållande med hennes bästa väninna rasar allt. Inom några timmar har hon sagt upp sig, packat sina väskor och givit sig av till Stockholm där hon inte känner någon.

Efter några sömnlösa veckor på ett nedgånget ungkarlshotell måste hon ta itu med sitt liv. Hon får jobb som assistent på en mäklarfirma och som hundvakt åt Greta, vars ägare Per och Bo tar sig an Jenny och de blir vänner. Hon får åter en fast punkt i tillvaron, men så händer något som tvingar Jenny tillbaka till hemstaden och till sitt gamla liv.

Kommentar:
En lättsmält bok som inte kräver så mycket av läsaren. Men den underhåller, och det räcker gott för mig. Jag gillar Denise Rudbergs sätt att skriva, och det här är min favorit bland hennes böcker. Storyn är trovärdig och den blir aldrig långtråkig. Jag gillar också det behändiga pocketformatet på boken trots att den är inbunden. Tror att den kommer bli bra som film.