Efterskalv – Arne Dahl

Terrorismen har kommit till Sverige. Det är i alla fall så det verkar när en tunnelbanevagn sprängs i Stockholm och människor dör. Det blir ett pådrag som inte liknar någonting annat i landets historia. När dessutom en terrorgrupp som visar sig bestå av invandrargrabbar tar på sig dådet tycks det glasklart att det finns aktiva terroristceller i det allt hårdare angripna Skandinavien. 

Men smällen har efterskalv, många efterskalv, och med på ett hörn i den stora utredningen finns Rikskriminalpolisens speciella enhet för våldsbrott av internationell art, mer känd som A-gruppen. Chefen Kerstin Holm och hennes manskap känner efterskalv på andra håll än de har väntat sig. Och vem är egentligen polismannen som med minsta möjliga marginal lyckades missa just den tunnelbanan? Vad gjorde han där?

Kommentar:
Bok nio i serien, och min favorit hittills. (Har dock inte läst alla). Den är spännande, intrigen är rafflande och hela historien är aktuell och känns trovärdig. Man tycker förmodligen att boken är bättre om man läst några av de andra i serien och därmed bildat sig en relation till medlemmarna i A-gruppen. En välskriven och läsvärd bok som håller ett högt tempo.

Fakta:
Förlag: Albert Bonniers Förlag
Antal sidor: 396
Utgivningsår: 2006