Terapeuten – Helene Flood

 

Den unga psykologen Sara driver en privatpraktik för ungdomar från ett kontor ovanpå garaget i den stora, ärvda villan hon håller på att renovera med sin ambitiösa överarbetade arkitektman Sigurd.  

Men det går trögt med både jobb och renovering och en dag lämnar Sigurd ett svårtolkat meddelande på Saras telefonsvarare för att sedan försvinna. Det gamla halvfärdiga huset känns långtifrån tryggt. Föremål försvinner och dyker upp igen, och är det fotsteg Sara hör från vinden om natten?  

 
Kommentar:
Terapeuten är en psykologisk spänningsroman, en relationsrysare i samma anda som Caroline Eriksson, Petra Holst och liknande författare. Det är inte en deckare i den traditionella bemärkelsen även om det är ett brott som utreds, utan fokus ligger på Sara.
 
Sara är den typen av berättare som jag gillar. Hon är irriterande i sin naivitet och sitt agerande, och man vet inte riktigt var man har henne. Kan man lita på det hon säger eller döljer hon något? Tempot är långsamt, mystiken tätnar, och man dras djupare och djupare in i historien. Vad är det som hänt med Sigurd egentligen?
 
Jag tycker det här är riktigt bra, det är både spännande och överraskande, och jag ser fram emot att läsa mer av Helene Flood. 
 
Fakta:
Förlag: Polaris Förlag
Antal sidor: 346
Utgivningsår: 2019
 
Finns på Bokus och Adlibris.