Bröllopsavtalet – Anna Keiler

Frida har lämnat sitt gamla liv bakom sig och framtiden ser ljus ut. Hon har fått nytt jobb och förhållandet med Micke spirar. Men lyckan hotas när det står klart att en av Fridas kollegor är besatt av henne och är beredd att göra vad som helst för att vinna hennes hjärta.

Micke är orolig att han är på väg att förlora Frida, men även han är beredd att göra vad som helst för henne. När han anförtror sig åt sin syster Kristin föreslår hon att Micke ska fria till Frida. Micke nappar på förslaget, men att hitta det rätta tillfället visar sig bli betydligt svårare än han räknat med.

Kommentar:
Bröllopsavtalet är mysig, romantisk feelgood med svärta. Det är också uppföljaren till Flickvänskontraktet, och vi får fortsätta följa hur relationen mellan Frida och Micke utvecklar sig. Titeln skvallrar om att det är bröllop på gång, men vi får också lite härliga New York-miljöer och ett mysigt julfirande i Åre, det vill säga tre av mina favoritsaker i samma bok. Det gillar jag såklart.

Jag gillar också Micke som karaktär, hans osäkerhet och tvivel på både sig själv och Fridas känslor är inte så vanligt hos killar i den här typen av romaner. Jag gillar däremot inte de många anspelningarna på vikt och diet som dyker upp i olika konversationer. Nej det går bort.

Fakta:
Förlag: Lind & Co
Antal sidor: 345
Utgivningsår: 2020

Finns på Bokus och Adlibris.