Du är aldrig ensam – Chevy Stevens

En gång i tiden rymde Lindsey Nash rätt ut i natten, tillsammans med sin lilla dotter. År av misshandel och skräck var slut, och hennes våldsamma man hamnade äntligen i fängelse. Nu, elva år senare, har Lindsey lyckats bygga upp sitt liv igen.

När exmannen Andrew, som hävdar att han har förändrats helt, släpps ut ur fängelset försöker Lindsey intala sig att det förflutna ligger bakom henne. Men hur mycket kan en människa egentligen förändras? Det dröjer inte länge innan Lindsey börjar känna sig förföljd. Hennes nya pojkvän blir hotad, hennes numera tonåriga dotter likaså. Bit för bit rivs Lindseys trygga mur ner. Någon där ute vill skrämma henne. Och kanske ännu värre än så.

 
Kommentar:
Du är aldrig ensam är en spännande och obehaglig thriller om mäns våld mot kvinnor och våld i nära relationer. Handlingen växlar mellan dåtid och nutid, och bit för bit får vi se hur Lindseys förhållande med Andrew växer fram, och går från kärleksrelation till kontroll och misshandel. Det är välskrivet och äkta, och den som någon gång har befunnit sig i samma situation kommer att känna igen sig. Med betoning på känna, för man blir berörd in på bara huden när man läser.
 
Parallellt med dåtiden så får vi följa Lindseys liv tio år senare, med tonårsdottern Sophie, en ny relation, och hur hennes trygghet ställs på ända när Andrew släpps ut ur fängelset. Men det handlar också om Sophie och hennes relation till Andrew. En man som hon minns som sin snälla och roliga pappa, och hon är nyfiken på att lära känna honom närmare.
 
Det är en komplex historia som innehåller mycket. Inget är riktigt vad man tror, och överraskningsmomenten och twisterna är flera. Du är aldrig ensam är fartfylld, ruggig och spännande läsning!
 
Fakta:
Originaltitel: Never Let You Go
Förlag: Printz Publishing
Antal sidor: 391
Utgivningsår: 2019
 
Finns på Bokus och Adlibris.