Daisy Jones & The Six – Taylor Jenkins Reid

Daisy Jones & The Six är det legandariska 70-talsrockbandet som alla känner till. Men ingen vet varför de splittrades, när de stod på toppen av sin karriär. Nu berättas historien.

Som ung tjej började Daisy Jones hänga på Sunset Strip, med alla rockstjärnorna, och på alla klubbarna. Hennes dröm var att sjunga på Whisky a Go Go. Sex och droger gav henne kickar, men inget kunde ge större kickar än musiken.Som tjugoåring blir hon upptäckt och hennes vägar korsas med Billy Dunne, frontman i The Six. Deras producent inser att nyckeln till succé är att föra ihop de båda. Resten är historia.
Om du inte hört talas om det legendariska bandet Daisy Jones & The Six så är det inte så konstigt. Det är nämligen ett fiktivt band och det här är en fiktiv rockbiografi. Men den är också alldeles briljant. Jag blir helt såld när jag läser, och jag kan verkligen inte tro att bandet inte finns på riktigt. Det är så levande berättat, det känns som att jag var där på deras spelningar, att jag nött deras skivor, och jag vill bara googla fram allt jag glömt. Jag vill nästan inte tagga den som skönlitteratur utan hellre under memoarer/biografier.
Daisy Jones & The Six kan vara årets bästa läsning, den är helt galet bra!
Fakta:
Förlag: Random House
Utgivningsår: 2019
Finns på Bokus och Adlibris.