Vuxna människor – Caroline Hulse

Claire och Matt är skilda men bestämmer sig för att det bästa för dottern Scarlett är att de firar en normal familjejul tillsammans. Sagt och gjort, de bokar en långhelg på en semesterparken Happy Forest i Yorkshire. Claire tar med sin nya pojkvän Patrick, en tillsynes lämplig, blivande Iron man. Matt tar med sin nya kärlek Alex, rolig, smart och väldigt tålmodig. Scarlett, deras dotter, tar med sin låtsaskompis Posey. Han är en kanin.

Tillsammans gnisslar alla fem (eller sex?) tänder över Organiserade Roliga Aktiviteter, dricker lite för mycket efter läggdags, delar med sig av hemligheter från förr och innan de vet ordet av är deras julhelg en krutdurk som slutar med ett upprört samtal till polisen. Men vad hände?
Kommentar:
Vuxna människor är en svart dramakomedi som utspelar sig under juletid, men särskilt mycket julstämning är det inte. Eller, det kanske är precis just vad det är. Äkta julstämning. Många med erfarenheter av att leva i bonusfamiljer kommer att känna igen sig – och även om du inte har erfarenhet så kommer du att känna igen dig i egenskaper hos de olika karaktärerna. Jag tycker att de är vältecknade och trovärdiga, och mer eller mindre sympatiska.
Man kan ju räkna ut på förhand att det inte är en så briljant idé att packa ihop hela ”storfamiljen” i en liten stuga över julhelgen. Det blir en hel del gnissel, ansträngda leenden och så småningom utmynnar det hela i katastrof.
Jag tycker att det känns ganska mycket Liane Moriarty över historien, så gillar du henne kommer du säkert att uppskatta även Caroline Hulse och Vuxna människor.
Fakta:
Originaltitel: The Adults
Förlag: Printz Publishing
Antal sidor: 434
Utgivningsår: 2019
Finns på Bokus, Adlibris och Omnible.