Resten av allt är vårt – Emma Hamberg

Jag älskar Emma Hamberg, jag älskar allt hon skriver, det har jag alltid gjort. Hon har en förmåga att skriva omfamnande, i brist på bättre ord – fast egentligen är det ett perfekt ord. Det är varmt och mysigt, och det känns på riktigt, som att du faktiskt känner henne och att hon är din kompis. Det är alltid quirky och livsbejakande, och man blir glad och lycklig och varm. Jag brukar säga att jag skulle vilja flytta in i hennes Rosengädda-böcker och bo där för alltid.
Resten av allt är vårt är självbiografisk, men det är också en romantisk komedi. Det handlar om när en kärlek tar slut och en ny tar vid, om att bli förälskad vid 45 och bete sig som en fjortis. Om rosa moln, med taggiga kanter, och att allt inte går som på räls. Om att leva livet innan det är försent, stå inte bredvid och titta på.
Emma Hamberg bjuder in oss att följa hennes liv under ett turbulent år, och det känns verkligen som att vi får hänga med på den resan. Mitt ibland hennes relationer med barn, vänner, ex-man och ny man får vi sitta som en liten fluga på väggen och vara delaktiga.
Det är underhållande läsning, sådär knasroligt och livsomfamnande som förväntat, men med ett stråk av svärta. Fantastiskt fin feelgood som ger hopp om livet!
Fakta:
Förlag: Piratförlaget
Antal sidor: 413
Utgivningsår: 2019
Finns på Bokus, Adlibris.