Vårjakt i Rosengädda – Emma Hamberg

Tessan har allt – ett eget barn, en egen restaurang, flera pappor till barnet samt en rik godsägare som tindrar förälskat åt hennes håll. Hon klagar verkligen inte, tvärtom. Men att driva egen restaurang är inte hållbart om man ska stå för både maten, driften, disken, hålla ordning på den torftiga ekonomin och däremellan försöka vara en skön mamma.
 
Tessan önskar att hon hade hjälp. Helst av någon som inte vill ha betalt. En dag dyker just två sådana människor upp. Varför de plötsligt befinner sig i Rosengädda är något som Tessan inte förstår. Men när det klarnar vänder det upp och ner på både Tessan och hela byn.
 
Kommentar:

Emma Hamberg, Sveriges egen Queen of quirky, är tillbaka med tredje boken om Tessan och Rosengädda. Och det är precis så bra som man kan förvänta sig.

 Jag älskar verkligen de här böckerna. Karaktärerna, miljöerna, stämningen, allt är perfekt konstruerat och gör läsningen till en fröjd. Som jag skrev i någon tidigare recension så är det här böcker jag skulle vilja flytta in i.
 
Livet är som en crêpe med smör, socker och citron säger Tessan. En stabil grund, lagom hård yta, mjukt i mitten och socker och salt och syra som möts. Och det är en ganska bra beskrivning på Vårjakt i Rosengädda också. Framför allt är den – liksom de övriga två böckerna i serien – livsbejakande och livsomfamnande. Lev livet innan det är försent, stå inte bredvid och titta på. Ett budskap som är väl värt att upprepas. Och det lyckas Emma Hamberg riktigt bra med.
 
 
Fakta:
Antal sidor: 362
Utgivningsår: 2015
 
Finns på Bokus och Adlibris.
Andra som bloggat om boken är Ylva Kort och Gott och Boktok73.