Manhattan Beach – Jennifer Egan

New York, 1930-tal. Efter att Anna Kerrigans pappa försvunnit under oklara omständigheter tvingas hon axla ansvaret för familjen. När kriget bryter ut får hon jobb på skeppsvarvet och blir sedan varvets första kvinnliga dykare, samtidigt som letandet efter fadern leder henne till gangstern Dexter Styles och hans glamorösa värld.
Kommentar:
Manhattan Beach hade kunnat vara en episk, storslagen roman helt i min smak, men jag tycker den är oändligt tråkig. Episkt tråkig istället för episkt storslagen.
Delarna som följer Anna tycker jag är rätt så bra, där flyter det på och det är småintressant att följa hennes historia. Gangstervärlden har jag svårt för, och pappa Eddies historia är bara långtråkig. Jag blir inte berörd, det griper inte tag, och jag klickar helt enkelt inte med den här romanen.
Jag sågade även Huliganerna kommer på besök, och även om det är en helt annan typ av berättelse så har den samma oförmåga att beröra mig. Jag antar att Jennifer Egan är en författare som andra kan hålla på och läsa. Jag ska nog låta bli.
Fakta:
Förlag: Bonnier Pocket
Antal sidor: 506
Utgivningsår: 2018
Finns på Bokus, Adlibris och Omnible.