Ett oväntat besök – Åsa Hellberg

Nikki trivs med livet hemma på hästgården Gyllentofta och skulle inte byta ut det mot någonting. Där har hon sitt stora hus, skogen, sjöarna, åkrarna och de älskade hästarna. I grannbyn bor hennes bästa vän, prästen Annie, som med jämna mellanrum lämnar sin församling och kommer till gården tillsammans med hunden Winston. Mer än så behöver inte Nikki för att vara tillfreds.

Men så dör hennes gamla pappa, han som lämnat gården för solen på Mallorca, och allt vänds upp och ner. Det som skulle bli ett okomplicerat arvskifte mellan en far och hans enda barn blir istället en bitter tvist mellan Nikki och familjemedlemmar hon inte ens visste fanns. Plötsligt är det vanligtvis så ensliga Gyllentofta fyllt av människor som vill ha en del av kakan. Hästgården, huset på Mallorca och sommarstället på västkusten.Mitt i allt detta blir hon våldsamt förälskad. Det är en omöjlig och komplicerad relation och till sist måste hon välja. Kärleken eller gården. Hon kan inte få både och.

Kommentar:

Åsa Hellberg är tillbaka med en ny romance/feelgood och ÅH så härlig läsning det är! Än så länge finns den bara släppt som ljudbok, den inbundna boken kommer i augusti. Men jag har njutit av Gunilla Leinings fina inläsning under många långa hundpromenader och sköna hammockgung hela veckan.

Det här är en händelserik och underhållande historia där vägen är allt annat än rak och förutsägbar. Jag trodde jag hade hela storyn klar för mig redan när jag läste intrigen, men ack vad jag bedrog mig. Här händer det grejer minsann, både oväntade och väntade saker.
Jag gillar Åsa Hellbergs karaktärer, hennes huvudpersoner som alltid är 50+, alltid ekonomiskt oberoende och lever sådana liv man bara kan fantisera om. Men de är samtidigt så relaterbara och lätta att tycka om, trots sina miljoner på banken, lyxvillor utomlands och snygga älskare. Den här gången är det Nikki som med sin hästgård sammanlänkar min kärlek till hästböcker med romantiska äventyr, och det blir en helt oemotståndlig historia.
Ett oväntat besök är en mycket underhållande verklighetsflykt, och jag tror till och med att det är det bästa som Åsa Hellberg har skrivit.
Fakta:
Förlag: Bonnier Audio/Forum
Antal sidor: 351
Utgivningsår: 2018
Finns på Bokus och Adlibris.