Som om du inte fanns – Kate Eberlen

Tess och Doll ber en okänd kille ta en bild av dem tillsammans på Ponte Vecchio i Florens under en tågluff. Killen heter Gus och han är i Florens tillsammans med sina föräldrar för att komma över brodern Ross död i en skidolycka.
 
Vad Tess och Gus inte vet är att deras vägar ska korsas ett flertal gånger under de närmaste sexton åren utan att de någonsin lär känna varandra. Inte förrän många år senare, när de möts i Florens igen, förstår de vad som hänt.
 
Kommentar:
Filmisk, finurlig och finstämd skulle man kunna sammanfatta den här boken med. Det är målande beskrivningar som gör att jag ser snygga filmscener och kameraglidningar hela tiden när jag läser, och det händer inte med alla böcker.
 
Man förstår ju hela tiden vad som kommer att hända på slutet, men det spelar ingen roll. Det är en härlig, nostalgisk och guppig resa dit, hela vägen från 1997 fram till idag. Det är livet. Det är ödet.
 
Visst går tankarna till En dag, men det här är en fylligare berättelse på så många sätt. Betydligt bättre också kan jag tillägga. Jag önskar dock att slutet hade varit lite annorlunda. Det var aningen för forcerat med tanke på den långa uppbyggnaden. Lite mer tid hade nog gjort att det kändes mindre konstruerat.
 
Fakta:
Originaltitel: Miss you
Förlag: Norstedts
Antal sidor: 522
Utgivningsår: 2017

Finns på Bokus och Adlibris.