Våra kemiska hjärtan – Krystal Sutherland

Henry Page är en obotlig romantiker! Han har bara aldrig upplevt den stora kärleken. Inte ännu i alla fall. När Grace Town haltar in i hans liv med käpp, för stora pojkkläder och duscha verkar inte stå högst på hennes att göra-lista, vet han att det är på väg att ändras. För alltid.
 
Kommentar:

Våra kemiska hjärtan beskrivs som en blandning mellan John Green och Rainbow Rowell, och det kan jag nog hålla med om. I alla fall om Rowell-referensen då tankarna går till Eleanor & Park när jag läser. Fast det här är lite modernare, och lite svårare.

Det är en fin kärlekshistoria som går rakt in i hjärtat på mig. Det jag gillar allra mest är nog att den är lite annorlunda. Det är killen som är den ”vanliga” och tjejen som är outsidern och den ”svåra”. Kärleksrelationen är inte heller riktigt vad vi är vana vid från fiktionens värld. Det finns en del bagage att bära på. Den kanske inte heller slutar på ett sätt som vi förväntar oss eller som vi är bekväma med, men för mig är slutet helt perfekt. Och också väldigt äkta.
 
Jag gillar karaktärerna, speciellt Henry, och jag tycker att språket och dialogerna flyter på fint. Här finns också massor av populärkulturreferenser, vilket jag alltid uppskattar.
 
Jag tycker också väldigt mycket om omslaget! Superfint!
 
Fakta:
Originaltitel: Our Chemical Hearts
Antal sidor: 331
Utgivningsår: 2017
Första meningen: Jag trodde alltid att ögonblicket när du träffar ditt livs kärlek skulle vara som på film.
 
Finns på Bokus och Adlibris.
Andra som bloggat om boken är Stories from the city, Midnatts ord.