Inland – Arne Dahl

När den forne detektiven Sam Berger slår upp ögonen har han ingen aning om var han befinner sig. Allt är vitt, en värld utan tecken. Men så står Molly Blom vid hans sida, och han inser att de två är på flykt undan en rättvisa som slutat vara rättvis.
 
Kommentar:

Inland är uppföljaren till Utmarker, och den tar vid där förra boken slutade. Man kastas rätt in i handlingen.

Jag lyssnade på ljudboken, under en bilsemester som tog mig genom Norrlands inland och snuddade vid de platser som omnämns i boken. Det var både kittlande och kontrastfyllt, det vackra sommarlandskapet krockade med den iskalla vintern och den otäcka handlingen. 
 
Det är många som hyllar den här serien, och jag kan inte riktigt förstå storheten. Visst är det här bra, men jag hittar fler saker som jag stör mig på än som jag uppskattar. Språket är så onödigt högtravande och bara för mycket. Det är som en tävling i metaforer och krångliga formuleringar. Det kan vara okej i själva beskrivningarna, men i dialogerna? Ingen pratar på det där sättet. 
 
Jag tycker också att det förekommer en hel del upprepningar, det kändes flera gånger som att vi redan hade lyssnat på ett visst stycke. I bokform får man kanske inte samma känsla då man rent fysiskt ser var man befinner sig i boken på ett annat sätt.
 
Men, jag kommer naturligtvis att läsa även kommande bok i serien. Jag gillar det här ändå, trots att den har långt kvar till att bli en favoritserie.
 
Fakta:
Förlag: Albert Bonniers Förlag
Antal sidor: 379
Utgivningsår: 2017
 
Finns på Bokus och Adlibris.
Andra som bloggat om boken är Mysterierna.