How Not to Fall in Love, Actually – Catherine Bennetto

Emma är andra assistent på ett tv-bolag, en icke så glamorös position, bara snäppet över sopsorterare och tekokare. Hon lever ihop med sin slacker till pojkvän, Ned, som mest ligger hemma på soffan och funderar ut projekt som aldrig leder någonstans.
 
När Emma upptäcker att hon är gravid blir det ett uppvaknande som sätter igång en kedja av händelser. Hon blir både pojkvänslös, hemlös och arbetslös. Inte idealiskt i hennes situation, men hon har också ärvt ett litet hus av sin mormor som hon flyttar in i och hon har sina sparpengar att leva på medan hon funderar ut hur hon ska få ordning på sitt liv. Hon upptäcker dock att Ned tömt hela sparkontot så hon tvingas ta ett extrajobb som förkläde åt sin lille kusin som är barnskådespelare i en zombiefilm, vilket hans pappa inte känner till. (Ja, det är precis så skruvat som det låter!) 
 

På filminspelningen finns kameramannen Andrew som hon förvånande nog får känslor för, men kan han vara intresserad av en gravid kvinna? Dessutom dyker Joe upp hemma hos henne, en främling som blivit dumpad av sin fästmö och behöver någonstans att bo. Han flyttar in, och de inleder en udda vänskap.  

Det här är en mycket underhållande historia, verkligen ”laugh-out-loud” som det står på omslaget. Handlingen, dialogen, intrigerna – men mest av allt karaktärerna. Emma går rakt in i hjärtat, hon är modig och vilsen, stark och svag, mänsklig helt enkelt. Sen finns det ett härligt persongalleri med en knasig mamma, stöttande vänner, och diverse galna bifigurer som adderar mervärde till historien. Allt är väldigt roligt! Det är till och med lite Mhairi-vibbar och då vet ni stilen.
 
Det här är perfekt hängmatteläsning. Eller lyssning, jag lyssnade på ljudboken (den finns på Storytel), mycket bra inläst av Rosie Jones.
 
Fakta:
Förlag: Simon & Schuster
Utgivningsår: 2017
Antal sidor: 512
 
Finns på Bokus och Adlibris.