Visning pågår – Sofie Sarenbrant

Morgonen efter familjen Göranssons husvisning i Bromma hittar sexåriga dottern Astrid sin pappa brutalt mördad i gästrummet. Inget tyder på inbrott och mordvapnet är en av familjens egna köksknivar. Har någon dröjt sig kvar efter visningen? Det enda som talar för det är att Astrid påstår att en främling har klappat henne på kinden under natten.
Kriminalinspektör Emma Sköld utreder fallet. Hon misstänker att mannens hustru kan ligga bakom dådet, och hemligheter som avslöjas stärker teorin. Men när fler mord sker i samband med husvisningar ställs allt på ända. Vad är det egentligen som pågår i det på ytan idylliska bostadsområdet? Och vad är kopplingen mellan offren?
 
Kommentar:

Jag tappade som bort Sofie Sarenbrant efter Vila i frid. Jag tyckte den var bra, men den gjorde mig inte särskilt sugen på att läsa fler böcker i serien. Men så fick jag tipset av en kompis som tyckte att jag måste ge serien en till chans, så Visning pågår har varit mitt kvällssällskap den senaste veckan.

 Jag har växlat mellan ljudbok och e-bok – och jag har väldigt svårt för ljudböcker. De blir alltid lite sämre, jag somnar hela tiden, jag tappar bort mig i handlingen, och det tar så väldigt lång tid att lyssna motför att läsa. Men trots det så tycker jag att Visning pågår var riktigt bra!
 
Även om jag inte helt fattar vad som händer (kanske för att jag hoppat en bok i serien) och jag tycker inte att allt får sin förklaring eller upplösning (men det kanske kommer i nästa bok) så är det här en riktigt spännande bladvändare. Det är alltid extra kittlande när det händer något otäckt i den fridsamma villaidyllen.
 
Och jag har redan kastat mig över nästa bok i Emma Sköld-serien.
 
Fakta:
Antal sidor: 410
Utgivningsår: 2014
 
Finns på Bokus och Adlibris.