Jag utan dig – Kelly Rimmer

Callum arbetar på en stor PR-byrå i Sydney och tar varje dag färjan hem till förorten Manly. En dag på färjan kommer han av en slump i samtal med Lilah, som är en engagerad jurist och miljökämpe, och detta första möte utvecklar sig snabbt till en stormig förälskelse. Ingen av dem tror egentligen på kärlek vid första ögonkastet, men de klickar helt enkelt med varandra.
 
Lilah försöker först kämpa emot med alla medel. Hon hittar på den ena ursäkten efter den andra för att inte låta känslorna ta över, men till sist ger hon upp och låter sig översköljas av kärleken. Allt ser ljust ut, och deras förhållande blir allt starkare. Men så kommer den dag då Lilah inte längre kan ignorera de sjukdomstecken som hon fruktat och hållit hemliga för Callum.
 
Kommentar:

Om man känner ett behov av att rensa tårkanalerna så är Kelly Rimmers Jag utan dig ett säkert kort. Jag utan dig jämförs med Dagboken, En dag och Livet efter dig, och redan där förstår man vilken typ av historia det handlar om. Själv tycker jag det är väldigt mycket som påminner om Livet efter dig, inte bara titeln (speciellt på engelska Me without you / Me before you, förväxlande lika), men det finns också många andra likheter. Det är dock ingen kopia utan en helt egen berättelse men med gemensamma beröringspunkter.

Själva essensen i den här berättelsen är att man aldrig vet vad som väntar runt hörnet. Det gäller att ta vara på sin tid på jorden, och det gäller att inte glömma bort att leva. Det är en välskriven historia som känns realistisk och äkta. Jag gillar Callum och Lila, de har en fin kemi. Men det här blir väldigt ledsamt. Den berör, det gör ont, men jag hade gärna sett några oväntade twister för att balansera upp det sentimentala.
 
Ladda upp med näsdukar och förbered dig på en gråtfest!
 
Jag har läst boken på engelska: Me Without You.
 
Fakta:
Originaltitel: Me Without You
Förlag: Modernista
Antal sidor: 317
Utgivningsår: 2016
 
Finns på Bokus och Adlibris.
Andra som bloggat om boken är boktok73 och Beas bokhylla.