Skämskudde på Kulturkollo

 
Veckans utmaning på Kulturkollo handlar om att lyfta på skämskudden och avslöja de där böckerna, tv-serierna eller filmerna som du gillar – men inte vågar prata om. Skämskuddar borde jag säkert ha en hel hög enligt vissa. Det andra människor skäms för brukar ofta vara mitt bästa.
 
Jag älskar reality-tv. Till exempel Paradise Hotel som har upptagit stor del av min tid genom åren. Vi kan roa oss med att räkna hur mycket tid. Jag har sett sju säsonger svenska, men jag tycker bättre om de danska (tio säsonger) och norska (sju säsonger). Det blir 24 säsonger PH. Och om vi räknar 40 avsnitt á 45 minuter per säsong så blir det 510 timmar eller 21 dygn av mitt liv som ägnats åt diverse intriger i Mexico.
 
Och så har vi förstås Bachelor med alla sina spin-offs. Om jag begränsar mig till den amerikanska varianten så innebär det av Bachelor 20 säsonger (202 avsnitt),  Bachelorette 11 säsonger (125 avsnitt), Bachelor Pad 3 säsonger (20 avsnitt) och Bachelor in Paradise 2 säsonger (19 avsnitt), så blir det cirka 23 dygn som jag ägnat åt att titta på Chris Harrison. (Hur många rosor har jag egentligen sett delas ut i rosceremonier? Tanken svindlar!)
 
PH + Bachelor tillsammans blir 44 dygn. Lite över 1000 timmar. Det kanske låter mycket men det är ju ingenting! För att bli proffs på någonting krävs det 10 000 timmars träning. Jag behöver träna otroligt mycket mer innan jag kan kalla mig expert på Bachelor. Expert på reality-tv kan jag nog kalla mig, för jag har ju trots allt kollat på bra mycket mer än Paradise Hotel och Bachelor. Till exempel kvalitetsprogrammen Big Brother (10 säsonger), Robinson (16 säsonger), Farmen (9 säsonger), Baren (4 säsonger), Villa Medusa (5 säsonger), Club Goa (1 säsong)…
 
Med reservation för eventuella räknefel. Jag har trots allt inte ägnat mig åt 10.000 timmar matematik.