Sista brevet från din älskade – Jojo Moyes

London 1960. När Jennifer Sterling vaknar upp på sjukhus minns hon ingenting. Inte den tragiska bilolyckan som gjort att hon hamnat där, inte sin man, inte ens vem hon är. Hon känner sig som en främling i sitt eget liv. Tills hon råkar hitta ett passionerat brev, undertecknat B, som ber henne att lämna sin man.
Många år senare, 2003, hittar journalisten Ellie samma gåtfulla brev i arkivet på tidningen där hon arbetar. Hon blir besatt av historien bakom, och hoppas att den ska kunna återuppliva hennes haltande karriär. Om dessa två älskande fick ett lyckligt slut, kanske hon också kan bringa reda i sitt eget komplicerade kärleksliv? Ellies sökande kommer att skriva om historien och hjälpa henne att inse sanningen om sin egen, moderna romans.
 
Kommentar:

Ibland är jag glad att jag är så lat som jag faktiskt är. Jag gick till sängs med den här boken, och den var så dålig, så rörig, så tråkig – men jag hade en så skön läsställning, kuddarna låg perfekt upproppade, håret perfekt tillrättalagt (ni med långt hår vet vad jag menar) och bokhyllan med andra böcker låg säkert tjugo steg bort. Ja det var helt enkelt för jobbigt att kliva upp och byta bok, så jag fortsatte läsa den tråkiga zzzz-boken snoozefest så segt och tråkigt det var – och sen MITT I ALLT så blev det bättre, och bättre… och mer spännande.. och mindre rörigt… och jag blev helt fast. Det blev en riktigt bra historia till slut, jag är så glad att jag fortsatte läsa!

Men visst är det onödigt rörigt, speciellt i början med alla tidshopp och jag tycker att karaktärerna flyter ihop. Det tar sig som sagt och mynnar ut i en mycket bra och läsvärd sorglig/romantisk feelgood.
 
Fakta:
Originaltitel: The Last Letter From Your Lover
Förlag: Printz Publishing
Antal sidor: 490
Utgivningsår: 2014
 
Finns på Bokus och Adlibris.
Andra som bloggat om boken är Johannas deckarhörna, En bok om dagen och Carolina läser…