Mistletoe on 34th Street – Lisa Dickenson

Olivia är inte så brydd om julen och har aldrig varit med om ett traditionellt julfirande då hennes familj ofta åkt bort till varmare breddgrader istället. Det här året tillbringar hon veckan innan jul på konferens i New York och ser fram efter att få komma tillbaka till sin lilla lägenhet i London och fira julen ensam i mysbyxor.
 
Men då bryter tidernas snöoväder ut i England och alla flygplatser stängs. Olivia och hennes kollegor blir fast i New York. Finns ju värre städer att vara strandad i, så Olivia tar det med ro.
 

Hennes vän Jon tar tillfället i akt att visa henne det juliga New York och tar henne till alla turistiga och välkända, juldekorade landmärken. Olivia träffar också den snygge och charmige Elijah som tar henne med storm. Men vem ska hon kyssa under misteln?

Det här är en jul-lit som plockar många poäng på sin julstämning. Det är inte dumt att drömma sig bort till ett julpyntat New York, det känns som att man faktiskt befinner sig på Macy´s eller Rockefeller Center. Dessutom grinchen-Olivia, massor av snö, och lite kärlek, som också bidrar till julkänslan.

Jag kan bortse från det orimliga i att bli strandad i nästan en veckas tid för att det inte går att flyga till Europa – det blir en varm och underhållande historia som ger mig julfeeling. Och faktiskt en liten tår i ögat också.

P.S 19 kronor på Bokus.

Fakta:
Förlag: Sphere
Antal sidor: 432
Utgivningsår: 2016

Finns på Bokus och Adlibris.