Mistletoe and Mayhem – Catherine Ferguson

Julen närmar sig och Lola har bjudit hem hela familjen för att fira den med henne. Hennes perfekte pojkvän Nathan har erbjudit sig att låna ut sin stora lyxlägenhet till henne, där får alla plats. Men några veckor innan jul så förändras allt. Hon förlorar jobbet på grund av nedskärningar, och Nathan gör slut med henne. Nu står hon utan pengar och utan tillgång till lyxlägenheten.
 
Men Lola ger sig inte, hon bestämmer sig för att få till en fin jul ändå. Hemmagjort pynt, tillgång till snygge grannens lägenhet, och det ska bli den bästa julen någonsin.
 
Det blir såklart inte friktionsfritt. Hennes svägerska är jobbigare än vanligt. Lolas föräldrar har problem. Som elefanten i rummet finns Lolas lillebrors död för sjutton år sedan, som ingen, speciellt inte hennes mamma har kommit över.
 

Det händer väldigt många saker i den här historien. Vissa saker roliga, vissa saker irriterande. Det är inte fullt normalt att tro att någon får mässling för att den varit ute och blivit kall. Lola irriterar mig också, som går helt upp i sin pojkväns träningsmani och lever på ett sätt som hon inte vill. Tur som är så tar det ju slut, men det irriterar mig ändå.

Julstämningen, ja den finns där men inte i överflöd. Det blir inget julskimmer utan det är lite mer åt Norénska hållet. Ingen perfekt jul utan lite småknepig. Alla har sina problem och det gillar jag. Mistletoe and Mayhem är helt okej, i alla fall för priset – 20 spänn på Bokus och 18 spänn på Adlibris – och det är den helt klart värd.
 
Fakta:
Förlag: Harper Collins Publishers
Antal sidor: 400
Utgivningsår: 2015