Det opålitliga hjärtat – Morgan Larsson

När Love äntligen får beskedet han drömt om i hela sitt liv reagerar han inte alls med den eufori han trott. Tvärtom. Han får panik och drabbas av ett hjärtstillestånd. Som genom ett under överlever han, men förbjuds av läkaren att ha sex eftersom det kan få hjärtat att stanna för alltid.
 
Istället för att ta det lugnt börjar Love leva som om varje dag vore den sista, och plötsligt vill alla ha honom. Läkaren vill åt hans hjärta i forskningssyfte. Kvinnor attraheras som aldrig förr. Och han som alltid varit osäker i relationer börjar dejta flera kvinnor samtidigt.
 
Love har sitt livs sommar, tills relationskarusellen snurrar igång något som skakar hans tillvaro i grunden. Med döden och kärleken flåsande i nacken tvingas han balansera på gränsen mellan sanning och lögn, vänskap och kärlek, tillit och svek. Allt för att förhindra en tragedi.
 
Kommentar:

Morgan Larsson är kanske mest känd för sin behagliga radioröst och sitt deltagande i På spåret tillsammans med parhästen och kollegan Christer Lundberg. Men han har också skrivit bok. Debuten Radhusdisco kom 2011, och Det opålitliga hjärtat förra året.

Jag gillar när en bok och författare är i synk med varandra. Det vill säga, om man skulle försöka gissa vilken typ av bok Morgan Larsson skulle skriva, så är det ungefär det här resultatet man kommer fram till. Det är en relationskomedi med värme, humor, finurligheter och galna påhitt.

Det opålitliga hjärtat är utmärkt sommarläsning, men det är inte en fullträff. Jag kan inte riktigt sätta fingret på vad det är som saknas, men det håller inte hela vägen fullt ut. Här finns gott om lustigheter och knasigheter men kanske hade historien tjänat på att gasa på ännu lite till och skruva till den ännu mer – eller alternativt tona ner. Hårbassängen kommer jag dock att bära med mig länge. För länge… (uäck). 

Fakta:
Förlag: Pocketförlaget
Utgivningsår: 2014
Antal sidor: 427
Första meningen: För nittionio procent av jordens befolkning hade det besked som Love Lööv stod i begrepp att få inneburit euforisk glädke, men för honom skulle reaktionen bli den rakt motsatta.

Finns på Bokus och Adlibris.
Andra som bloggat om boken är Feelgoodbiblioteket.