Miracle at Macy’s – Lynn Marie Hulsman

En bok som beskrivs som en korsning av Marley och jag och När Harry mötte Sally låter som en alldeles perfekt julbok. Jag kan väl inte säga att jag håller med om liknelsen men det är en bok som ger skön New Yorkig julfeeling.
 
Det handlar om Charlotte, matbloggare och kokboksförfattare som förbereder sig på en jul i ensamhet. Hennes föräldrar är döda och hennes moster Miranda har fullt upp med sitt jobb. Men helt ensam är hon inte, hon har sin älskade hund Hudson.
 

Men så plötsligt springer Hudson bort, och Charlotte blir förtvivlad. Hennes moster Miranda delegerar sin assistent Henry till att hjälpa henne hitta hunden – en uppgift som varken Henry eller Charlotte uppskattar. Det blir en jakt genom ett julpyntat New York efter Hudson – han syns i Central Park, på Times Square, på Macy’s.. och Charlotte och Henry följer hans spår genom hela staden – och på sociala medier.

Ett julpyntat New York är en fröjd att läsa om, det känns faktiskt som att man befinner sig på plats och följer Hudson i spåren. Men själva historien är inte så mycket att hänga i julgranen. Henry och Charlotte klickar inte riktigt för mig och jag tycker inte särskilt mycket om dem som personer. Det blir för mycket barnsligt överreagerande. Lite väl lång och utdragen blir hela den här jakten också och hade kunnat rappas upp en del. Jag tror dock att det här skulle bli en urmysig film – jag menar ensamma människor, kärlek, hund, New York och jul, det kan ju bara inte gå fel.
 
Fakta:
Förlag: Harper Impuls
Antal sidor: 376
Utgivningsår: 2015
 
Finns på Bokus och Adlibris.