Bokmässan 2014

Söndag kväll och min bokmässepremiär är över. Vilken fantastiskt rolig helg det har varit, jag är helt fullproppad av intryck och upplevelser.

Torsdagen var resdag för mig så jag kom fram först på eftermiddagen. Checkade in (enorm fördel att bo på Gothia så man kan springa upp till rummet exakt när man vill), steg in på mässan, och det tog väl en tre minuter så sprang jag på första kändisen, dvs What You Readin?-Linda. En minut senare Litteraturkvalster-Kulturkollo-Fanny. Och så sägs det att mässan är stor? Pfff…. Efter en del monterbrowsande tog monterminglet vid med lådvin hos Gilla Böcker och Printz. Och sen hade vi Kulturkolloträff hemma hos Anna. Himla skoj att äntligen få träffa alla kollo-kollegor – några hade jag aldrig träffat förut. 

Fredagen började med bokbloggarfrukost i Historiska Medias monter där några av deras författare också medverkade: Seth Mattson, Anna Lihammer och Maria Gustavsdotter.
 
Jag hade inget seminariekort på grund av snål, och i ärlighetens namn är jag ingen seminariemänniska heller, men jag lyssnade till en del intressanta scenprogram och monterframträdanden. Jag lyssnade bland annat till Maria-Pia Boethius och Anders Carlgren som samtalade om Israel-Palestina-konflikten, och så… Björn Ranelid. En gång på fredagen. (Plus två gånger på lördag och en gång på söndag. Det var inte med flit alla gånger, det bara råkade bli så. Ja, jag har en crush. Vad kan jag säga, han gör mig lycklig. Jag kommer ut ur garderoben nu.) Och så köpte jag hans senaste bok, signerad förstås. 
 
 
Säga vad man vill om honom, men han är en estradör utan dess like. Det är en upplevelse att titta på honom. (Alla fyra gångerna)
 
Bokmässans bloggambassadörer bjöd på eftermiddagen in bokbloggare till ett spänningsmingel där Emelie Schepp, Anders Fager och Sofie Sarenbrant kom förbi och pratade om sina böcker och sitt skrivande. Efter det gick ett gäng av oss ut på middag följt av Park.
 
Lördagen ägnade jag till stor del åt olika scenprogram. Jag lyssnade bland annat till Fanny Härgestam och Cecilia Uddén, Tom Rob Smith och så Björn Ranelid då. Två gånger. Det bara blev så.
 
På eftermiddagen fick Kulturkollo chansen att träffa Carol Rifka Brunt för en liten pratstund (om det kan du snart läsa på kulturkollo). 
 
Och sen blev det bokbloggarmingel som bloggambassadörerna arrangerade, följt av middag, och så Park.
 
Söndagen innebar sovmorgon, och en snabb liten visit på mässan. Enbart för Ranelids skull. (Jag är dock ingen stalker, jag lovar). Och sen packade jag ihop och lämnade Göteborg bakom mig.
 
För att summera mässan så kan jag bara säga att det var HUR KUL som helst. Intensivt men kul. Jag träffade så många härliga människor – både nya och gamla bekanta, förlagsfolk, författare, bokbloggare och annat löst folk. Vi ses igen 2015! 
 
Här är bokskörden – några köpta, de flesta fådda.