Kanske är det allt du behöver veta – E Lockhart

En vacker och välbärgad familj där ingen är kriminell, ingen är missbrukare och ingen är misslyckad. En privatägd ö, en spirande kärlekshistoria och det starka bandet mellan fyra vänner – en vänskap som snart blir destruktiv.
 
Kommentar:
Kanske är det allt du behöver veta handlar om Cadence Sinclair Eastman som tillbringar varje sommar på familjens privatägda ö. Hon njuter av tillvaron och av att umgås med sina bästa vänner, kusinerna Johnny och Mirren och Gat, killen hon blir förälskad i. Men den femtonde sommaren på ön händer något. Något otäckt som gör att Cadence förlorar minnet. Och ingen vill berätta för henne vad som har hänt.
 

Kanske är det allt du behöver veta är den sortens bok som man läser bäst utan särskilt mycket förhandsinformation eller förväntningar. Det är bäst att bara följa med i Cadences berättelse. Det handlar om hemligheter och lögner i en närmast suggestiv och dekadent miljö. 

Lavender Lit är ett nystartat förlag som det är väl värt att hålla ögonen på. Som de själva skriver ”Vi ger ut böcker som blir din bästa vän för en stund. Sådana där böcker som letar sig in i hjärtat och stannar kvar där, långt efter att sista sidan har lästs.” Precis så ska det vara.
 
Fakta:
Förlag: Lavender Lit
Utgivningsår: 2014
Antal sidor: 259
Första meningen: Välkommen till den förträffliga familjen Sinclair.
 
Finns på Bokus och Adlibris.
Andra som bloggat om boken är Litteraturkvalster och småtankar och Bokfrossa.