Christmas For One – Amanda Prowse

Christmas For One handlar om Meg som är ensamstående mamma till fyraårige sonen Lucas. Meg har växt upp i olika fosterhem och har aldrig riktigt känt sig hemma någonstans eller att hon duger. Hon har alltid kommit i sista hand eller glömts bort. Nu drömmer hon om den perfekta julen, tillsammans med sin son och hennes vänner/arbetsgivare på det café där hon jobbar.
 
Men först måste hon åka till New York, för att styra upp öppnandet av ett nytt café i kedjan. Där träffar hon arkitekten Edd och då blir inte julen vad hon tänkt sig…
 
Det här blev årets första julroman för mig, mycket på grund av det glittrigt lockande omslaget. Och det fina omslaget är tyvärr det som är allra bäst med boken. Jag tycker inte om kemin mellan Edd och Meg, och det är ju nästan det väsentligaste i den här sortens böcker. Julstämningen kunde ha varit bättre, men den finns där. Det är väldigt mycket prat om läckra bakverk och maträtter som får snålvattnet att rinna till, men det stannar vid det. Själva handlingen är ganska mäh och bläh. Finns bättre jul-lit där ute.
 
Fakta:
Förlag: Head of Zeus
Antal sidor: 210
Utgivningsår: 2014
 
Finns på Bokus och Adlibris.