Girl Friday – Jane Green

Jane Green har alltid varit en medelförfattare för mig. Hennes böcker brukar vara okej tidsfördriv men de är på inget sätt minnesvärda. På senare år tycker jag sämre och sämre om henne, och jag vet inte riktigt om det är hon eller jag. Men Girl Friday var inte alls särskilt mycket att hurra över.

Girl Friday handlar om 40-åriga Kit som börjat få ordning på sitt liv efter skilsmässan från Adam för ett år sedan. Hon bor i ett eget litet hus med de två barnen och Adam har barnen varannan helg. Det är ett väldigt amerikanskt upplägg och en amerikansk villaförort med power-walkande hemmafruar till mammor vars män tillbringar mesta tiden med att jobba på sina fina jobb och försörja sina familjer.

Men när Kit nu är frånskild så kan hon inte längre leva på exmakens pengar utan måste börja jobba, vilket hon gör hos traktens kändisförfattare och doldis, Robert McClore. Hennes yogavännina Tracy försöker snärja den äldre mannen, Kit börjar dejta den mystiske Steve, och så dyker Kits okända lillasyster upp och det händer en massa grejer.

Det är väldigt många karaktärer och små sidohandlingar som inte tillför särskilt mycket. Och jag förstår inte riktigt vad hon vill ha sagt och vad själva budskapet är. Det är en plottrig och spretig bok som innehåller lite av varje, fast egentligen inget alls. 

Fakta:
Förlag: Penguin
Antal sidor: 401
Utgivningsår: 2009

Finns på Bokus och Adlibris.