Med beröm godkänd – Cecily von Ziegesar

Dexter College är ett litet college i den lugna lilla staden Home i Maine. När terminen startar anländer ett antal nya studenter och vänder upp och ned på den fridfulla idyllen.

Några av de nya är Shipley: blond, vacker och fram till nu, oerhört skötsam; Eliza: som valt ett litet college bara för att synas mer; Tom: den sportiga killen som inte blir sig lik då han upptäcker droger; Nick: haschrökande, omtänksam och missförstådd; Adam: den blyge som bor hemma hos sina föräldrar och sin inte alltför blyga lillasyster.

Och, i skuggorna finns ännu en person som till att börja med bara väljer att observera. En student som mystiskt försvann för flera år sedan men som aldrig verkar ha lämnat skolan helt.
 
Kommentar:
Cecily von Ziegesar är kvinnan bakom Gossip Girl och IT Girl, två serier som jag inte läst och kan därför inte jämföra. Med beröm godkänd ska tydligen vara skriven för vuxna men det tycker jag inte att jag håller med om, det här är en ungdomsbok. Med den skillnaden att det kanske är mer droger och festande än det brukar vara?
 
Det här är snabbläst, inte särskilt bra, men inte urdåligt heller. Det är trots allt en halvintressant historia i en intressant miljö, bara att den inte är särskilt bra utförd. Den är varken välskriven eller fängslande. Det är inte direkt en ny Prep… 
 
Fakta:
Originaltitel: Cum Laude
Förlag: Ponto Pocket
Antal sidor: 254
Utgivningsår: 2011
Första meningen: College är till för älskande.
 
Andra som bloggat om boken är Andrea i boklandet, Bookis och Bokpärlan