Bortom varje rimligt tvivel – Malin Persson Giolito

För tretton år sedan mördades en femtonårig flicka. Läkaren Stig Ahlin dömdes till livstids fängelse för mordet. Men ingen har glömt det bestialiska brottet. Stig Ahlin är känd som en av Sveriges mest hänsynslösa brottslingar.

När advokat Sophia Weber bestämmer sig för att hjälpa Stig Ahlin är det för att hon upptäckt avgörande brister i mordutredningen. Men att Sophia gör sitt yttersta för att få sin klient frikänd väcker mångas avsky. Och ju mer hon får veta, desto svårare blir hennes arbete. Vad är hennes klient för man egentligen? Vad har han gjort? Och kommer hon någonsin att få veta sanningen? 

Kommentar:
Bortom varje rimligt tvivel är andra boken om advokaten Sophia Weber. Jag läste, och gillade, Bara ett barn i somras men det här är ännu bättre.
 
Det känns som att det här skulle kunna vara hämtat ur verkligheten. Utan att kunna juridik och arbetsgången vid en resningsansökan, så tror jag att det är precis så här man arbetar. Sophia är trovärdig som den ensamma, idealistiska och dedikerade advokaten. Den dömde Stig Ahlin, alias professor Död, är också som hämtad från verkligheten. Han är inte en person som väcker sympatier, men han väcker ändå något. Har han blivit rättvist behandlad, eller var han dömd redan på förhand?
 
Överlag är det många intressanta frågeställningar som väcks. Att vara skyldig bortom varje rimligt tvivel, vad betyder det egentligen? Vad är en sanning?
 
Spännande, snårigt och verklighetsnära.
 
Fakta:
Antal sidor: 453
Utgivningsår: 2013
Första meningen: Det börjar bra. 
 
Finns på Bokus och Adlibris.
Andra som bloggat om boken är En bok om dagen, Sladdertackans bokblogg och Kajsas bokblogg.