Känslan av död – Elly Griffiths

Det är halloweenkväll i Norfolk. På Smiths museum förbereder man ett ovanligt evenemang. Inför en handfull speciellt utvalda gäster ska en medeltida kista öppnas. Den väntas innehålla kvarlevorna av en biskop. Men när arkeolog Ruth Galloway kommer dit hittar hon intendenten livlös bredvid kistan, blödande från näsa och mun. 

Kommissarie Nelson får hand om fallet. Det framkommer att intendenten nyligen mottagit hotbrev från en grupp aktivister som vill att museets samling med aboriginska kranier ska återlämnas. Men är detta verkligen motivet? Då ytterligare en person dör och Nelson oförklarligt insjuknar förstår Ruth att det måste handla om något mer än kranierna. 

Kommentar:
Känslan av död är Elly Griffiths fjärde bok om arkelogen Ruth Galloway. Griffiths deckare är underhållande tidsfördriv, jag gillar Ruth, hon är den stora behållningen. Hennes yrke som rättsarkeolog och allt vad det innebär är också väldigt intressant. Alla karaktärer är för övrigt vältecknade, och det är ett stort plus. Men det som gör att jag inte omfamnar de här böckerna totalt är att de är skrivna i presens. Jag stör ihjäl mig på det. Det blir onödlgt ospännande och många gånger känns det klumpigt.
 
Böckerna om Ruth Galloway är klart läsvärda, halvspännande och småkluriga, men jag sitter inte direkt med andan i halsen. 
 
Fakta:
Originaltitel: A Room Full of Bones
Förlag: Månpocket
Antal sidor: 285
Utgivningsår: 2013
Första meningen: Kistan utgör defintivt en arbetsmiljörisk.
 
Finns på Bokus och Adlibris.
Andra som bloggat om boken är FiktiviteterEtt hem utan böcker, Stringhyllan och Bokstunder.