Antiloper – Ester Roxberg

De har inte mycket gemensamt, Astrid och Ellen. Ändå blir de vänner, den första dagen på gymnasiet och för alltid. Föreställer de sig. Tills något händer. Något händer med Ellen som gör att hon försvinner längre och längre in i sig själv, bort från världen och bort från Astrid. 

 
Kommentar:
Antiloper är en stark och fin berättelse om Astrid och Ellen. Bästa vänner, varandras motsatser, men ändå så lika. Man förstår redan från början vad som kommer att hända, det märks i känslan, i språket. Utan att avslöja för mycket så handlar det om att stå vid sidan om, att vilja hjälpa men inte kunna hjälpa när någon i ens närhet mår dåligt. 
 
Det är en berättelse som pendlar mellan sorg och glädje, hopplöshet och hoppfullhet, skuld och försoning. 
 
Det var inte så länge sedan jag läste Hanna Jedviks Kurt Cobain finns inte mer, fantastisk bok! Antiloper påminner om den, det är samma tema, samma tilltal, samma miljö och ett likartat språk. Och dessutom är det här också en riktigt bra bok. Men jag känner att jag tycker bättre om Hanna Jedviks bok, kanske för att jag läste den först?
 
Fakta:
Förlag: X-publishing
Antal sidor: 215
Utgivningsår: 2011
Första meningen: Har du tänkt på att vi nog aldrig hade lärt känna varandra, om vi inte blivit det udda par som blev över, om det inte blivit du som stod framför mig den där första dagen på gymnasiet.
 
Finns på Bokus och Adlibris.
Andra som bloggar om boken är Bokomaten, Eli läser och skriver, Bokhora och Boktokig.