Vittne till mord – Nora Roberts

Elizabeth är sexton år och dotter till en framgångsrik och kontrollerande mor. En natt smiter hon iväg med en kompis till en nattklubb. När två män med förförisk accent lockar med tjejerna till en lyxig villa händer något som förändrar hennes liv för alltid.

Femton år senare, bor en kvinna som kallar sig Abigail Lowery i utkanten av en liten stad i Arkansas. För att skydda sig själv har hon en våldsam hund och ett urval avancerade skjutvapen. Hennes logiska sinne, hennes hemlighetsfulla natur, och hennes oromantiska synpunkter lämna polischefen Gleason fascinerad, men också frustrerad. Han misstänker att Abigail behöver skydd från något, och att hennes utarbetade försvar döljer en historia som måste avslöjas. Men han vet inte hur farligt det är att avslöja Abigails hemlighet…

 
Kommentar:
Vittne till mord är Nora Roberts 200:e roman. Här har vi en totalt osannolik handling och en icke trovärdig huvudperson, men om man låter bli att haka upp sig på det så har man en stunds underhållande läsning framför sig. Personligen stör jag ihjäl mig på Liz/Abigail, ibland verkar hon komma från en främmande planet och inte ha en aning om nånting, och i nästa scen är hon en fullfjädrad datahacker och säkerhetsspecialist som kan flera språk, förfalska id-kort och har en IQ på 200. Och så där håller det på.
 
Men visst läser jag på, och visst är det lite spännande, och visst slinker hela historien ner rätt så lätt trots alla sina brister. Det finns trots allt nånting där, och det är väl inte för inte som Nora Roberts säljer så bra som hon gör. Förra året läste jag Förföljd av det förflutna, och den tyckte jag var bättre.
 
Fakta:
Originaltitel: The Witness
Antal sidor: 430
Utgivningsår: 2012
Första meningen: Elizabeth Fitchs kortvariga tonårsrevolt började med L’Oreal Pure Black, en sax och ett förfalskat id-kort.
 
Finns på Bokus och Adlibris.
Andra som bloggat om boken är En bok om dagen och Jag och böcker