How We Met – Katy Regan

Vad händer när någon i kompisgänget dör? För Mia, Fraser, Anna, Norm och Melody stannar livet upp när deras vän Liv omkommer i en olycka. Liv var stöttepelaren, kittet som höll ihop dem allesammans. När hon plötsligt är borta fryser tiden och allt blir stillastående. De har svårt att gå vidare med sina liv, och de har svårt att hantera sorgen.

Vännerna samlas varje år på Livs födelsedag för att skåla och minnas, och det här året har Norm med sig en lista som han hittat. En lista som Liv skrivit med saker hon vill göra innan hon fyller trettio. Saker som att: lära sig dansa; kyssas i Central Park; läsa alla verk av William Wordsworth; lära sig använda ätpinnar; lära sig ett främmande språk; spela in en hemmaporrvideo, och så vidare. Vissa uppdrag svårare än andra. Men gänget bestämmer sig för att genomföra alla uppgifter på listan, till Livs ära.
 
Och det är inte helt enkelt. Vissa uppdrag kräver mer än andra och det finns slitningar i gruppen. Det finns sanningar som inte blivit sagda, och hemligheter som lurar under ytan.
 
How We Met är en berättelse om vänskap, om förlust, men kanske framför allt om livet. Hur skört det är och hur viktigt det är att leva fullt ut. Trots att det är ett sorgligt tema är det inte en snyftbok, utan det bjuds på en hel del humor. Det här är precis den sortens bok jag borde älska, men den når inte ända fram hos mig. Den är lite för lång och lite för långsam. Jag tycker inte att alla karaktärerna är levande, det är bara Mia och Fraser som sticker ut, de andra är för perifera för att jag ska ta dem till mig.
 
Feelgood med lite svärta, klart läsvärd, men tyvärr inte så bra som jag hade förväntat mig.
 
Fakta:
Förlag: Harper
Antal sidor: 452
Utgivningsår: 2012
Första meningen: Outside the bar, the silence rings in my head; like the delayed echo of a lone guitar string.
 
Finns på Bokus och Adlibris.