Take a chance on me – Jill Mansell

Cleo har alltid haft otur på kärleksfronten, men nu dejtar hon Will, en snygg och charmig kille som mycket väl kan vara den rätte. Men så dyker hans fru Fia upp… och stannar kvar. Och samtidigt flyttar Cleos plågoande från skoltiden, Johnny La Venture, berömd skulptör och konstnär, tillbaka till stan. Han har kvar sitt överlägsna sätt och fortsätter gå Cleo på nerverna.

Cleos syster Abbie är lyckligt gift med Tom sedan många år, men så hittar Abbie ett brev som vänder upp och ner på allt… Och Cleos bästa vän och granne Ash, ska han någonsin lyckas hitta kärleken?

Jag gillar småstadskänslan i boken, gemenskapen och blandningen av karaktärer. Däremot blir det lite rörigt och lite ytligt, jag tycker inte att jag verkligen lär känna personerna. Ett plus är de många oväntade twisterna, alla kanske inte är de mest trovärdiga, men historien blir mer intressant och löper inte bara raka vägen från start till mål. Här finns också några scener som glimrar till alldeles extra och ger högsta betyg på romantik och fånleende-skalan.

Jill Mansell är en ny bekantskap för mig, men hon har skrivit ett tjugotal böcker, varav några få, äldre titlar, översatts till svenska. Det här är en underhållande och småtrevlig historia, inte en fullpoängare, men klart godkänd och läsvärd.

Fakta:
Förlag: Headline Review
Antal sidor: 410
Utgivningsår: 2010
Första meningen: ’Come on, late as usual.’

Finns på Bokus och Adlibris.