Foursome – Jane Fallon

Rebecca, Dan, Alex och Isabel har varit kompisar sen universitetstiden. Rebecca gifte sig med Dan, Alex gifte sig med Isabel, och i tjugo år har paren varit bästa vänner. Men så en dag vill Alex skilja sig. Rebecca tror att nu kan inget bli värre, men så får hon reda på anledningen till varför han vill skiljas, något som hon inte kan avslöja och hon blir bunden till en hemlighet hon egentligen inte vill veta av. Och värre blir det när Alex börjar dejta Lorna, Rebeckas kollega och största irritationsmoment.
 
Jane Fallon har tidigare kommit ut med Dumpa Matthew och Rätt åt dig, båda två småroliga och underhållande. Foursome är hennes tredje bok, och den finns inte översatt till svenska.
 
Foursome har en lite annan ton än hennes tidigare böcker, lite vuxnare, lite mognare kanske. Det är en story som är trovärdig, hur en skilsmässa i vänkretsen kan påverka. Karaktärerna är långt ifrån felfria och perfekta, utan är istället ganska mänskliga.
 
Jag gillar det här vardagsnära, problem med relationer, problem på arbetsplatsen, allt det känns äkta och går lätt att relatera till. Kanske lite mer tant-lit än chick-lit, mer svärta än snärtighet, men underhållande, smårolig och småtrevlig läsning.
 
Fakta:
Förlag: Penguin
Antal sidor: 391
Utgivningsår: 2010
Första meningen: This isn’t happening.
 
Finns på Bokus och Adlibris.
Andra som bloggat om boken är Bokhora.