Dubbelbokat – Sophie Kinsella (Madeleine Wickham)

Chloe behöver verkligen semester. Hon är så trött på att sy bröllopsklänningar och hennes man är deprimerad efter neddragningar på företaget där han jobbar. Då erbjuder hennes rike vän Gerard att låna ut sitt sommarhus i Spanien – perfekt!

Hugh är olycklig. Hans fru ägnar sig åt shopping och renovering och han får arbeta hårt för att ha råd med allt. Han har nästan aldrig tid att umgås med sina barn och känner dem inte alls. Sådan tur att hans vän Gerard har erbjudit dem att låna ett hus i Spanien så att han kan vila ut.

Båda familjerna anländer till sommarhuset och får en chock. Gerard har dubbelbokat dem. Besvärat försöker de komma överens, men spänningarna stiger i värmeböljan. Vem får ihop det med vem och vilka har ett förflutet tillsammans?

Kommentar:
Madeleine Wickham är Sophie Kinsellas riktiga namn, och hon har gett ut böcker både som sig själv och som pseudonymen Kinsella i flera år. Wickham-böckerna skiljer sig i stil från Kinsella-böckerna som är dråpliga och skruvade. Det här är mer av en relationsroman åt romancehållet, inte särskilt rolig, och inte heller särskilt bra.

Dubbelbokat har kommit ut på svenska nu i år men den skrevs redan 2001, och det märks. Wickham/Kinsella är en bättre författare idag än hon var då. Det här tuggar bara på, det är inte dåligt, det är inte bra, utan det bara är. Karaktärerna irriterar mig, både i hur de är och vad de gör. Jag fastnar inte alls för det här. Jag föredrar Wickham/Kinsella som Kinsella i hennes fristående böcker (ex Karriär och köksbesvär eller Mitt nya jag) och är mindre förtjust i Shopaholic-serien. Men jag dömer inte ut Wickham-böckerna efter denna enda, den har ju trots allt 11 år på nacken.

Nej, nu ser jag istället fram emot Kinsellas kommande bok, Nya kontakter, och hoppas att det är en riktigt härlig historia! För att hon kan skriva, det vet vi.

Fakta:
Förlag: Damm förlag
Antal sidor: 272
Utgivningsår: 2012 (2001)
Första meningen: Solen sken bländvitt in genom fönstret och hettade upp Chloes minimala vardagsrum tills det kändes som en bakugn.

Finns på Bokus och Adlibris.
Andra som bloggat om boken är Boklusen och Andis books.